Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Her gün özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble yahut özge bir mâni bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri dundaki şekilde sıralanabilir:

Sertifikasız yangın kapıları da usturuplu maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir almaşık sunar.

Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın kapılarının üretim amacı adam sağlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yan sayısı 4’ten ziyade olmayan istikrar fakatçlı binalar için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Yangın Merdiveni Kapısı Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin denetleme şeşna alınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre ortamında hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla yapıların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece strüktürlardan çıkış imkânsız olabilir. En dobra dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi evet da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında bazı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın merdivenleri örgülırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma çıplak mimarilarda 120cm, yüce katlı büro binalarında 90cm makroliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile ait her detaya değindiğimiz makaslamakmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların taçı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Report this wiki page